Restaurant & Grand Cafe Willaerts

In de 17e eeuw zette meesterschilder Adam Willaerts zijn schildersezel aan de oevers van de Noord en de Merwede. Hij liet zich inspireren door de levendigheid van de schepen op de rivier, gezien tegen het silhouet van Dordrecht. In olieverf heeft hij, in opdracht van het stadsbestuur van Dordrecht, vanaf dit punt, een karakteristieke gezicht uit onze Gouden Eeuw weten te vereeuwigen.

“Het Gezicht op Dordrecht” uit 1629 is het meest imposante schilderij van het Dordrechts Museum. Het schilderij toont niet alleen de stad, maar ook het leven op de rivier. Elk afgebeeld schip vertelt het verhaal van een belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van Dordrecht. Op het afgebeelde fragment zien we onder andere het beurtschip “De Zwaan” dat geregeld de Veerdam passeerde.

Dit schilderij en het hedendaagse gezicht op Dordrecht, zijn de ingrediënten van ons nieuwe beeldmerk, waarin heden en verleden naadloos in elkaar overvloeien. Een eerbetoon aan Adam Willaerts.

In de media maart 2021

AD de Dortenaar

Lees hier het bericht in de AD de Dortenaar

Misset Horeca

Lees hier het bericht in de Misset horeca

Klaroen

Lees hier het bericht in de Klaroen

Dordtcentraal

Lees hier het bericht in Dordt centraal

BN de Stem

Lees hier het bericht in BNdeStem

Daarom kiest u Willaerts:

Passie

Passie is de bindende factor in het team van Willaerts. Wij willen één ding; dat u straks met een glimlach naar huis gaat. Liefde voor het vak betekent voor ons kwaliteit zonder concessies. Dat zijn wij aan onze reputatie verplicht.

Ambacht

Liefde voor producten in het juiste seizoen, daar draait het om in de keuken van Willaerts. Wij koken met respect voor de natuur en het leven. Authentiek vakmanschap, verrassend en creatief, waarbij we de modernste technieken niet uit de weg gaan.

Panorama

Wie Panorama zegt denkt vaak aan Mesdag. Unieke beelden die elk moment even onvergetelijk als onvergelijkbaar zijn. Plaatsnemen bij Willaerts geeft het gevoel van vrijheid met een schitterend uitzicht op de rivier de Merwede.

Evenementen uit het verleden

Koningsdag